Råsaftcentrifug – Här ska det pressas juice minsann!

Prylar är kul! Prylar som är kul och som gör att man går ner i vikt är ännu kuligare. Om det dessutom går att få tag i en sådan pryl som är av riktigt bra kvalitet är det maxkul.

I min faktainsamling inför skapandet av VMMMA-metoden läste jag i en bok att färskpressad juice från en råsaftcentrifug är rysligt nyttigt på massor av sätt. En råsaftcentrifug fungerar på så sätt att maskinen river sönder frukter och grönsaker och sedan snurras de runt i en så våldsam fart att saften pressas ur fibrerna.

Råsaftcentrifug rödbetor morötter ingefära lime

Juice från råsaftcentrifug. Rödbetor morötter ingefära och lime.

JuicepressResultatet blir att man får en helt underbar dryck fullspäckad med nyttigheter. Fibrer och fruktkött stannar kvar i maskinen. Det man slås av är att det blir inte så mycket juice i förhållande till den mängd grönsaker och frukter man stoppar in i maskinen. Men lita på att det som kommer ut är koncentrerat med nyttigheter. Antioxidanter, vitaminer, mineraler, enzymer och klorofyll. De stärker immunförsvaret, håller magen i form, trollar bort sötsug och kickar igång förbränningen som gör att man går ner i vikt. HURRA!

MEN… Några frukter innehåller stora mängder fruktos som höjer blodsockret, och det är inte bra om man ska gå ner i vikt. Jag återkommer med recept som är extra bra för viktminskning.

Maskinen vi köpt är en Philips HR1874. En lite dyrare modell men det är som med riktiga verktyg – fungerar de så använder man dem. Dåliga prylar blir stående i något mörkt hörn. Jag har juicat söndag, måndag och idag onsdag. Att starta dagen med en grön juice med bland annat citron och äpple gör att kroppen får ordentlig fart på förbränningen. Och så känner man sig grymt pigg, fräsch och nyttig.

För er som känner mig låter detta säker konstigt. Nyttigt och hälsosamt har väl aldrig varit min paroll. Men kul prylar av bra kvalitet kan göra underverk. Och vågen visar mindre än för en vecka sedan. JIPPY!

Råsaftcentrifug

Comments

  1. Michael says

    Mer juice pressad ikväll. Morötter, äpplen, citron, ingefära, cayennepeppar, rödbetor mm. Har även shoppat loss på en Monsterblender. Det låter något va.. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *