Motivation är nyckeln till viktminskning!

Tro kan förflytta berg. Och det sägs också att motivation vinner över det mesta. Har du tro och motivation är du i stort sett oslagbar. Om du tror att du kan gå ner i vikt och har ordentligt av motivation till att göra det så kommer du garanterat gå ner i vikt!

Frågan är: Hur får man motivation?

Tipset är att skriva en lista på alla fördelar med att gå ner i vikt. Sedan ser man till att ha den listan uppsatt någonstans där man ser den flera gånger varje dag. När det är tufft och tar emot och när man hellre dammsuger och plockar i diskmaskinen än ställer sig på löpbandet så läs motivationslistan. Vips så är du motiverad igen 🙂

Här kommer den magiska motivationslistan.

Genom att gå ner några kilo händer detta:

  • Kroppen kommer må bättre. Ryggen kommer må bra efter snöskottning och knäna kommer jubla när de går i trappor. (Lyssna noga)
  • När kroppen mår bättre är det mycket som blir enklare. Fjällvandringar eller stadsvandring. Ont i knä eller skavsår i grenen? Alla problem blir mindre när de onödiga kilona försvinner.
  • Magen kommer snurra på som en klocka. Halsbrännan försvinner och det man inte vill prata om kommer ut precis som det ska.
  • De inre organen mår betydligt bättre och risken för hjärt och kärlsjukdomar och alla möjliga andra problem med de inre organen minskar.
  • Den mentala hälsan blir bättre. Stressrelaterade problem, panikångest och hjärnspöken minskar.
  • De fräsiga kläderna i den fina klädbutiken sitter plötsligt riktigt snyggt på kroppen.
  • Självkänslan blir bättre och man tycker man är snyggare än innan.
  • Snarkar du? Det är vanligt att snarkningarna minskar ordentligt när de där extra kilona försvinner.
  • En annan aspekt som man kanske inte alltid tänker på är att om man själv mår bra så mår dina nära och kära bättre. Sätter din övervikt käppar i hjulet för saker familjen vill göra? Genom att gå ner några kilo är problemet löst. Alla blir lyckliga – Hurra!

Sammanfattningsvis så kan man säga att om du går ner några kilo kommer du och dina kära må betydligt bättre på väldigt många sätt. Tänk på det. Det ger dig motivation att äta rätt och ta en runda på löpbandet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *