Test badrumsvågar

Badrumsvåg bäst i testVi tre grabbar har var sin badrumsvåg vilket ger oss ett stort problem. Vilken våg stämmer? Vilken våg ska vi gå efter? Peter har en hypermodern badrumsvåg, troligtvis inte bäst i test med tanke på priset, men i alla fall mäter den vikt + att man få fram en hel drös andra viktiga saker så som BMI, fettmassa, muskelmassa och fler saker som ingen av oss förstår. Jag har valt en digital personvåg som bara visar vikten, men det är stora siffror så man lätt ser på morgonen utan glasögon. Lars har en analog våg från 70-talet helt utan digitala siffror och några decimaltal är det inte tal om.

Vi har vägt oss på alla tre vågar samma kväll för att kunna se vad som skiljer mellan dem och på så sätt kunna skapa en översättningstabell. En liten osäkerhetsfaktor dök upp eftersom Peters vikt inte riktigt stämde överens med skillnaderna jag och Lars mätt upp, så vi behöver upprepa testet några gånger till för att kunna fastställa ett statistiskt säkerställt resultat.

Det vi så här långt konstaterat är att Peters våg visar minsta vikten. En riktig glädjevåg med andra ord. Om man tittar på Lars och min vikt och jämför min våg med Peters våg 4 minuter senare så visade Peters våg 0,5 kilo mindre än min våg. Jämför man Lars analoga våg och min våg så tycker vi att de ser ut att visa lika. Dock ska man ha i åtanke att Lars våg är analog och därför svår att avläsa en exakt vikt.

Det senaste testet var dock inte helt komplett och det fanns vissa frågetecken gällande Peters vikt eftersom den avvek från mönstret. Vi får helt enkelt göra om testet igen.

Comments

    • Michael says

      Visst borde det vara tvärtom! Jag skulle kunna tänka mig att betala MER för en våg som visar mindre 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *